Федералната служба за сигурност на Руската федерация (ФСБ) заявява, че е

...
Федералната служба за сигурност на Руската федерация (ФСБ) заявява, че е
Коментари Харесай

Русия съобщава за предотвратено покушение срещу олигарх

Федералната работа за сигурност на Руската федерация (ФСБ) заявява, че е предотвратено нападение срещу бизнесмена Константин Малофеев.

Опит за нападение против Константин Малофеев, началник на борда на шефовете на групата компании " Царьград ", е бил предотвратен, заяви ТАСС, базирайки се на изказване на ФСБ. Според него организатор на атентата са службите за сигурност на Украйна.

Опитът за ликвидиране на Малофеев е бил плануван по същата скица, която е употребена при убийството на Даря Дугина - терористите са възнамерявали да взривят бомба, прикрепена под автомобила, оповестява РИА Новости. Тогава ФСБ разкри покушението за 24 часа.

Държавната организация, базирайки се на специфичните служби, показва съответно за уредник на покушението - Денис Капустин (Никитин), създател на така наречен Руския доброволчески корпус. Той е работил непосредствено под диктовката на украинските специфични служби.

" Сътрудници на Капустин - поддръжници от дяснорадикалните организации " Белият Рекс ", " Реструкт ", " Тор Щайнер " и " Карпатска сеч ", жители на Руската федерация Кейнер и Ушков - са обезвредени, като са оказали въоръжена опозиция ", означи ФСБ. Повече за " обезвредените руснаци " не се оповестява.

Миналата седмица Денис Капустин бе упрекнат за организирането на нападението в Брянска област. Украинските управляващи отхвърлиха да са забъркани в рейда в Брянска област, който Кремъл назова терористична офанзива. Днес ТАСС цитира изказването на ФСБ за това: " Използвайки методите на нацистите от времето на Великата отечествена война, бандитите ограбиха локални поданици, след което ги затвориха в една от къщите, минираха и взривиха уреди за поддържане на живота на цивилните. "

Централното разследващо звено на ФСБ показва и че през август 2022 година е предотвратен акт на бойкот и тероризъм с потребление на самоделно взривно устройство в нефтогазово оборудване във Волгоградска област. Той също е бил проведен от Капустин.

Кой е Константин Малофеев: капиталов банкер, именуван и " православен банкер ", поради изтъкваната религиозна принадлежност. Попадна под ударите на глобите на Съединени американски щати и Европейски Съюз, поради финансиране на съветските подразделения в Украйна. Ocвeн чe e нaй-гoлeмият минoритaрeн coбcтвeник нa държaвнo-кoнтрoлирaния " Рocтeлeкoм ", Кoнcтaнтин Мaлoфeeв e прeдceдaтeл нa cъвeтa нa дирeктoритe нa групaтa " Цaрьгрaд ", кoятo упрaвлявa някoлкo бизнec-нaчинaния пoд eднa мaркa, с най-значимия му план тeлeвизиoнният кaнaл " Цaрьгрaд ТВ ".

Припомняме, че Константин Малофеев, дружно с някогашния ръководител на Руския институт за стратегически проучвания Леонид Решетников, е с наложена възбрана от 2019 година да влиза в България за период от 10 години. Мярката у нас бе подхваната след повдигането на обвиняване на водача на придвижване " Русофили " Николай Малинов.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР